Çölyak hastalığı genetik olarak yatkın bireylerde buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıl ve tahıl ürünlerinde bulunan "gluten" proteinine karşı duyarlılık sonucu gelişen ince bağırsak hastalığı olarak tanımlanmaktadır.
Glutensiz diyet ile yakınmaların kısa sürede kaybolacağı, bağırsakların normale döneceği, hastalığın tanısı konulmaz veya diyete uyum iyi olmaz ise, çocuklarda büyüme ve gelişme geriliği başta olmak üzere anemi, vitamin yetersizlikleri, diş çürükleri, tiroit hastalıkları, kemik erimesi, diyabet ve kanser gibi birçok kronik hastalığa yakalanma riski artabileceği, çölyak hastalığı tanısı konulan bireylerin glutensiz beslenmeye uymalarının sağlıklı büyüme ve gelişmenin sağlanmasında, yetişkin çağında oluşabilecek problemlerin önlenmesinde ve okul başarısının artmasında etkili olduğu bilinmektedir.
VELİLERİMİZ TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI EĞİTİMİ KİTAPÇIĞINA https://ebeveyn.tbm.org.tr/Teknoloji-Bagimliligi LİNKİNDEN DE ULAŞABİLİRSİNİZ.
Öğrencilerimizin çevreye duyarlı olmasını sağlamak ve bilinç geliştirmek amaçlı başlatılan kampanyaya tüm öğrencilerimizin katılımını beklenmektedir. Evlerimizde atık halde bulunan kullanılmış ders kitabı, defter, vb.. atıklar toplanarak, tekrar kullanımının sağlanması hedeflenmektedir.