KOCAELİ / ÇAYIROVA - Çayırova Mevlana İlkokulu

Çayırova Mevlana İlkokulu

Özgürlük Mahallesi 224. Sokak No38 Çayırova/KOCAELİ
Vizyon
Öğrencilerimizin; kendine güvenen, ideallerini gerçekleştirmeye istekli,toplum içinde başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duyan birey olmaları için çalışmak, her öğrencinin içindeki yaratıcı, çok yönlü, haklarını koruyabilen, güven, hoşgörü ve sevginin hakim olduğu bir ortam yaratmaya çalışmak, öğrencilerimize mutlu ve başarılı bireyler olma isteğini ve yeteneğini kazandırmak ve son olarak empati kurabilen, karşısındaki kişilerin penceresinden bakabilen bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen, çalışkan, bilgi ve birikimlerini tüm insanlık yararına kullanan, topluma yararlı, paylaşımcı, yaratıcı ve pozitif düşünen, kendi ayakları üzerinde durabilen, üretici, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, hümanist bireyler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Normal Eğitim-Öğretim
Kalorifer-Doğalgaz
E-5 Karayoluna 2 Km.mesafede bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Çayırova, Kocaeli´nin Gebze ilçesinden ayrılarak Bakanlar Kurulu kararıyla 2008´de ilçe haline gelmiştir. Eski adı Güzeltepe´dir. 1992 yılında belde, 2008 yılında ilçe olmuştur. 110.000 nüfuslu Çayırova İlçesi Anadolu´dan göç eden insanların yaşadığı bir yerdir. Önemli ulaşım yolları üzerinde bulunduğu için son zamanlarda gelişmekte olan bir ilçedir.
İlçe Merkezindedir